Misiune și viziune

iunie 30, 2022
Ziua Inotului 2019-187
290950528_5223444457740969_4776537274668665403_n
Ziua Inotului 2019-244
Ziua Inotului 2019-100
Ziua Inotului 2019-140
Ziua Inotului 2019-179

Există o atracție naturală a omului către apă, probabil fiindcă suntem, în cea mai mare parte, apă. Copiii o simt pur și simplu, căutând instinctiv îmbrățișarea apei, pentru a recrea senzația de liniște și siguranță de dinainte să vină în lume, de dinainte să ajungă „pe uscat”.

Probabil de aceea înotul este atât de iubit de către micii înotători, cei mai entuziasmați practicanți ai acestui sport complex și complet, dar și cei mai eficienți promotori, prin propriul lor exemplu: alunecarea constantă prin apă le șlefuiește corpul și le modelează mintea, copiii trecând prin transformări vizibile de-a lungul etapelor de dezvoltare.

Ne considerăm privilegiați să putem contribui și noi la asta, să avem şansa de a observa aceste transformări petrecându-se în timp real.

Înotul este unul dintre cele mai benefice sporturi indiferent de vârstă, însă în cazul celor mici efectele sunt mult mai ușor cuantificabile și verificabile, fiindcă tot ceea ce copiii acumulează prin practicarea înotului se observă într-un timp scurt. Înotul formează o statură echilibrată, dezvoltă musculatura, sistemele osos, cardiovascular și respirator, iar acest sport întărește nu doar fizicul, ci fortifică şi psihicul.

Știm din experiență că cei mici devin mult mai disciplinaţi, bucurându-se relativ repede de recompensa primită pentru comportamentul ascultător manifestat în raport cu instructorul: abilitatea de a înota. Conștientizând acest succes și faptul că li se datorează, copiilor le crește încrederea în propriile forțe, fiind încurajați să devină consecvenți în învățare, în orice domeniu, de aceea înotul are efecte benefice și asupra rezultatelor școlare.

Măsurându-și forțele cu alții asemenea lor, copiilor li se insuflă dorința de a-și depăși limitele și le este educat spiritul de concurenţă sănătoasă, fiindcă înotul competițional presupune o luptă indirectă, fără contact, cu adversari încercând să învingă aceeaşi rezistență a apei la înaintare înainte de a se depăși unul pe celălalt. Astfel, prin simplu fapt de a înota, toți sunt câștigători, doar că nu în același timp.

Știm asta, dar și că misiunea noastră este doar aparent simplă: inițierea în natație. Miza, însă, este mult mai mare și se va dezvălui când ei vor fi mari. Sportivi mari, oameni mari, la propriu și la figurat.

Vom face tot ceea ce ţine de noi pentru a-i îndruma în direcţia potrivită. Suntem deciși ca pe cei mai talentați și determinați dintre micii înotători să îi ajutăm pas cu pas pentru a-și atinge potențialul maxim. Cei mai pasionați copii vor fi preluați în grupe de avansați, unde cunoștințele de înot vor fi aprofundate, limitele vor fi testate și aptitudinile vor fi rafinate, etape premergătoare accederii în grupele de performanță.

Ne implicăm, astfel, în viitorul lor, asigurându-le toate condiţiile pentru a excela şi ce este cu adevărat impresionant la acest sport este că îi învață pe copii să muncească cu plăcere. Fiindcă înotul este muncă, dar o muncă pe înțelesul lor, distractivă, asimilând prin fiecare ședință petrecută în apă o aptitudine esențială în viață, salvatoare de vieți.

Așa, în joacă, lungime de bazin cu lungime de bazin, copiii înaintează spre un viitor mai sănătos, devenind adulți dezvoltați armonios, fizic și psihic. Iar unii dintre ei, chiar campioni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *